Taste of Colour

Letterlijk vertaald lees ik ‘de smaak van kleur’.

En dat past goed bij mij. Ik hou van bourgondisch leven, alles eruit halen wat erin zit, genieten, een lekkere sfeer om me heen creëren met fijne mensen en dat in een omgeving die goed bij me past.

Voor mijn werk als interieurontwerper en kleurentrendwatcher ben ik veel met beeld bezig. Visueel ingesteld heet dat, ik neem informatie beter tot me via mijn ogen dan via m’n gehoor. En ik denk in plaatjes. Gebruik ze aan de andere kant ook om mijn gedachten en ideeën aan anderen over te brengen. Om een ontwerp te visualiseren bijvoorbeeld.

En waar komt de inspiratie vandaan?

Blog #1 Taste of Colour

Om een interieur te ontwerpen zet ik altijd eerst een sfeer neer. En die sfeer kan uit beeld bestaan van natuur, mode, kunst, een stads- of straatbeeld en last but not least; food. Mode en eten zijn vaak hele krachtige beelden om een sfeer mee neer te zetten. Om de kleurentrends te visualiseren kwam ik in mijn zoektocht steeds weer mooi gestijlde food-foto’s tegen, en zo werd de werktitel langzaamaan de smaak van kleur, ‘Taste of Colour’.

‘Taste of Colour’ is de titel van mijn kleurentrendpresentatie die ik regelmatig geef op interieurgebied. Het gaat over trends en stijlen en kleuren maar ik verdiep me daarbij ook in aspecten als het effect van kleur op je gemoedstoestand en stemming of hoe kleur bijvoorbeeld kan worden toegepast ter verbetering van de externe communicatie door een bedrijf. Hele interessante aspecten die de betekenis (lees; smaak) van kleur meer diepgang geven.

Blog #1 Taste of ColourWant dat is wat ik interessant vind; ik wil dingen begrijpen, ik wil weten waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn en ik ben geïnteresseerd in het achterliggende verhaal. En dat is wat ik hier met mijn blog met jullie wil delen. De kennis en ervaring die ik op gebied van kleur en design heb opgedaan, mijn inspiratie. En die kan overal vandaan komen, dus wees voorbereid op veel plaatjes waarbij het water je soms in de mond kan lopen…

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.