Kanariegeel

2014 is mijn jaar.
Goede voornemens waar het niet bij blijft en plannen die concreet vorm krijgen.

Deze blog is daar een goed voorbeeld van. Als je streng voor jezelf bent kun je veel voor elkaar krijgen. En bergen werk verzetten. En het lijkt dan ook alsof alle puzzelstukjes in elkaar vallen.

Zo was deze week een van onze auto’s naar de garage voor een ingreep die 2 dagen zou duren. Omdat het de garage bij 2 eerdere pogingen niet was gelukt kregen we als compensatie een gratis leenauto aangeboden.

Nou moet je weten dat ik naast deze blog ook samen met een goede vriendin Heels on Wheels ben begonnen; een vintage autorally voor vrouwen die we in September voor de eerste keer gaan rijden. We hebben grootse, serieuze plannen met Heels on Wheels. Via onze facebookpagina bouwen we snel een grote groep volgers op. Daarnaast hebben we zelf ook 2 vintage cabriolets waarmee we met mooi weer graag rijden.

Wat ik gewend ben is dat je garagehouder je graag verkoopt. Dus als je dan een leenauto mee krijgt is die nieuwer of dikker of leuker of luxer dan je eigen auto.

Je kan je dan ook voorstellen dat ik behoorlijk verrast was door de auto die we van de garage mee kregen. Je levert een Mercedes G in en gaat met een Opel Corsa naar huis. Maar dat niet alleen. Hij was kanariegeel.

Blog #2 Taste of ColourOmdat ik ben wie ik ben moest ik hier iets mee op Facebook. Ik heb een foto gemaakt en die met de volgende tekst op mijn eigen pagina gepost: “Breng je je auto naar de garage voor 2 dagen- en die auto is best mooi- krijg je dit mee?!

Ik deed er geen vlieg kwaad mee en had enorm veel plezier. En je wilt niet weten hoeveel respons ik op deze post heb gekregen. Op school, op de sportclub, mensen die zakelijk met me zijn gelinkt; iedereen had het gezien en gelachen en zei er wat van. Social media heeft een enorm bereik.

De volgende dag ging ik naar een presentatie van Perscentrum Mode over die nieuwste modetrends. Het kanariegele gevaarte was weer terug naar de garage.

Blog #2 Taste of ColourEn wat zie ik?! Zoals ook Lidewij Edelkoort al had aangegeven. De kleur geel verlaat het modebeeld nog even niet. Dat betekent dat ik met gemak de juiste kleding en accessoires voor bij het kanariegele gevaarte kan vinden om goed voor de dag te komen. Want; ‘it’s all in the details’. Grafische en sportieve pop-artachtige dessins met veel geel, blauw en wit. Bovendien maakt de kleur geel blij, wat deze week ook is gebleken want ik had de lachers duidelijk op mijn hand. Lag niet aan mij overigens, dat was de kracht van het kanariegele gevaarte.

Blog #2 Taste of ColourMisschien dat mijn garagehouder dacht dat ik als kleurentrendwatcher dus in een van de laatste trendkleuren wil rondrijden, mede gezien mijn interesse in bijzondere auto’s… Hmmm, dat kan. Maar het effect van de kleur geel is welliswaar dat het mensen blij maakt, aan de andere kant neem je een boodschap of iemand daardoor ook minder serieus. En dat is dan weer niet handig als je wilt dat mensen je als deskundig en professioneel zien. Dus nee, toch maar niet.

Maar ik moet mijn garagehouder de volgende keer echt even complimenteren met zijn excellente keuze aan leenauto’s. Hij gaat wel mee met de laatste trends en durft zich daarbij te onderscheiden…

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.