Toeval bestaat niet

Door m’n kleurentrendpresentaties en mijn werk heb ik geleerd om goed om me heen te kijken om te zien wat er gebeurt. Maar ook ga ik naar trendlezingen van anderen, seminars, exposities en beurzen in het buitenland. Ik lees en struin het web af. Informatie verzamelen, in mijn geval veelal bestaand uit beeld. Met de feitelijke onderbouwingen opgeschreven in mijn heilige boekjes en opgeslagen in mijn hoofd. En dat allegaartje aan een overload aan informatie wordt dan omgevormd naar mijn eigen visie en interpretatie daarvan.

En dan gebeuren er dingen die niet uit toevalligheden bestaan. Het ene moment denk je nog niet na bij wat je schrijft of wat je doet en het volgende moment vallen de puzzelstukjes op hun plaats en constateer je nieuwe trends. Of zoals Johan Cruijff zou zeggen;’Je gaat het pas zien als je het doorhebt’. En als je het dan ziet, dan ga je het herkennen – dat voeg ik er zelf aan toe.

Blog #3 Taste of ColourKruisbestuiving is essentieel bij trends.

Een trend op interieurgebied kan niet bestaan zonder een bijpassend modebeeld. En andersom. Al is de conjunctuur van beide branches verschillend. De mode kent 2 seizoenen per jaar met elkaar afwisselende trends, in het interieur gaat dat langzamer. Maar het gaat verder. Trendforcaster Lidewij Edelkoort adviseert bedrijven als General Motors al jaren lang. En dan gaat het over vorm, lifestyle, kleurgebruik en de economische conjunctuur die allemaal invloed hebben op de komende nieuwe auto-modellen. Het komt niet uit de lucht vallen. Lidewij Edelkoort is natuurlijk wel een begrip op dit terrein. Zij voorspelt een aantal jaren vooruit.

Rally

Blog #3 Taste of ColourBegin dit jaar zijn we gestart met Heels on Wheels. In september rijden we onze eerste vintage autorally met alleen maar vrouwen. Fun is de hoofdfactor, we laten ons inspireren door beeld uit de jaren 50, 60 en 70. Komende maand staan we in de Jackie. Dus we postten afgelopen week een foto van Jackie Kennedy om dit aan te kondigen. ‘We love Jackie’ stond erbij. Op en top vrouwelijkheid uit de jaren 50.

Een week later lees is bij het perscentrum Wonen een blog van 21 maart met een van de trends voor komende zomer: “Zomer aan zee met Jackie Kennedy’. Het hele Hampton’s sfeertje passeert de revue. Het gaat over de stijliconen uit de jaren 50. Met tips over hou je je huis in die sfeer kunt brengen. Op een hedendaagse manier uiteraard. Dus bijvoorbeeld door een vaas van Marcel Wanders (Moooi) te combineren. Uit zijn Delft Blue collection voor Royal Delft.

Blog #3 Taste of ColourLaat mijn dochter nou net een workshop van hem hebben mogen bijwonen tijdens zijn expositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam waarbij ze iets soortgelijks heeft gemaakt onder zijn leiding. Ik zeg je, toeval bestaat niet.

Binnenkort hebben we ons huis in Huizen omgetoverd naar een beachhouse a la Hamptons. Waarbij m’n vintage oldtimer het plaatje compleet maakt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.