Blog #8 Taste of Colour

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens…

2014 | 2015

Een nieuw jaar. Nieuwe voornemens, plannen, hernieuwde kansen en frisse energie.


Na 2 weken van ontspanning en vrij zijn waarbij dat ene voornemen dat ik had niet is geslaagd moet het met de plannen voor het komende hele jaar zeker lukken;-)
In 2014 was ik vastberaden en had ik mezelf 3 doelen gesteld;

  1. persoonlijke groei
  2. een blog beginnen
  3. een rally voor vrouwen organiseren

Blog #8 Taste of ColourDat laatste was een gemeenschappelijk doel met een heerlijk gekke, originele en verrassende vriendin en uiteindelijk de meest tijdrovende en intensieve ervaring van 2014. Ik ben ongelooflijk trots op wat we hebben gepresteerd met z’n tweetjes want we hebben de lat heel hoog gelegd en het onszelf vooral niet gemakkelijk gemaakt; letterlijk onze nek uitgestoken en opgeven was daarbij geen optie. Er zijn een paar woorden die niet in mijn woordenboek voorkomen en daar zijn ‘quitten’ en ‘spijt’ er 2 van. Dus die rally kwam er. En was een succes. Geen spijt.

Punt 2 was het beginnen van een blog.

Wat voor mij een logische volgende stap was bij het geven van trendpresentaties want het kan een verdieping zijn van wat je vertelt, maar ook een toelichting over het proces naar zo’n verhaal toe, of een kijkje achter de schermen van m’n werk. De ambitie is er maandelijks 1 te schrijven en daar ben ik deels in geslaagd. De kop is eraf, nu de frequentie nog verhogen. M’n eerste doel vloeide oa. voort uit de andere 2 doelen. Hierin ben ik het meest succesvol geweest want ik heb een enorme persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt die op sommige momenten heel tastbaar was. Daardoor krijg je een boost en energie om door te pakken. Het was soms hard werken, maar als je doet wat je leuk vind is dat totaal geen punt.

Persoonlijke groei kun je bereiken door vastberadenheid, doorzetten en daarbij de juiste keuzes maken. Soms ‘nee’ zeggen tegen leuke vrijetijdsactiviteiten of eens wat meer dan gemiddelde werkweken draaien maar de beloning is groot. Als ik terugkijk op 2014 zie ik een paar hele mooie opdrachten waarop ik echt trots ben. En ik heb heel veel geleerd. Open deuren die oh zo waar zijn. ‘Blijf bij jezelf’ bijvoorbeeld. Ik ga uit van mijn onderbuik gevoel en heb geleerd te vertrouwen op mijn intuïtie. Voor mij is dat de beste raadgever. Maar ‘blijf bij jezelf’ heb ik ook heel concrete toegepast bij m’n trendpresentatie “Taste of Colour’. Het was míjn verhaal, mijn interpretatie en ik heb het op mijn manier verteld. Nooit eerder heb ik zoveel complimenten in ontvangst mogen nemen van mensen die de lezingen hebben bijgewoond en die zich geïnspireerd voelen door de inhoud en het enthousiasme. Ik kwam mezelf tegen op social media waar mensen en bedrijven de presentatie aanhaalden, er is over me geblogd en vanuit deze lezing zijn weer mooie nieuwe dingen ontstaan. Ik heb recentelijk een trendboek voor een multinational mogen maken, mensen vragen me om te sparren over creatieve ideeën die ze hebben en ik word vaker uitgenodigd om te spreken voor groepen. Ik beschouw dit als een groot compliment en doe het met veel plezier.

Dus nu 2015.

Blog #8 Taste of ColourHoe ga ik verder? Wat zijn m’n doelen? Wat je ziet is dat ik afgelopen jaar heel ambitieus op zakelijk vlak ben geweest. Die koers zet ik door. Meer blogs, bij mezelf blijven, ambitieus zijn. Privé heb ik daardoor de zorg voor ons gezin regelmatig meer aan m’n partner over gelaten. In goed overleg uiteraard, maar van de moeder die ik tot zo’n 7 jaar geleden was is inmiddels werkelijk niks meer over;-) Ze was prima, lief en zorgzaam, goed voor toen, maar ik mis haar niet. Wat ik wel mis is de orde en het opgeruimde huis. Weinig tijd, geen prioriteit, dus daar heb ik veel laten liggen. Dus ja, doel is om dat op te pakken.

Je kent ze wel; lijstjes met van die 30-dagen challenges (fotografie, traplopen voor een strakke kont, georganiseerd huishouden) Ik heb er nu 1 om je huis in 30 dagen opgeruimd te krijgen. En niet dat ik dat in 30 dagen voor elkaar wil hebben, maar ik wil wel het lijstje doorspitten. Me thuis prettiger voelen omdat ik blij wordt van opgeruimde kastjes en kamers. En clean-desk-policy op kantoor. ‘A clean desk is a clean mind’. Lastig voor een creatief die ik ben met een verzamelwoede voor bijna letterlijk alles, maar het is waar. En het is zó fijn om aan een opgeruimd bureau te werken. Uiteraard wel met een fijn sfeertje om me heen want daar ben ik heel gevoelig voor, maar wel een geordend sfeertje.

Kortom; in 2015 blijf ik nog dichter bij mezelf omdat ik heb geleerd dat als je trouw aan jezelf bent, de mooiste dingen op je pad komen omdat je straalt. En misschien dat dan ook dat ene voornemen van de afgelopen vakantie er nog een keer van komt; 1 pyjama dag…

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.