Oktober Woonmaand komt eraan!

Blog #10 Taste of Colour
Oktober Woonmaand komt eraan. Voor ons bedrijf altijd zo’n beetje het startsein van een nieuw seizoen, nieuwe projecten en natuurlijk een nieuwe stand op de VT Wonen & Designbeurs (voorheen Woonbeurs). Maar dat is niet alles. Want sinds ik kleurentrendlezingen in het Woontheater geef is er op kleurgebied veel te beleven.

Zo hadden we in onze beginjaren een site die was opgebouwd in grijstinten en gevuld met zwart-wit foto’s. Heel artistiek verantwoord en prachtig vorm gegeven. De juiste fotograaf vinden kostte al 2 jaar tijd. Maar toen we hem eenmaal hadden gevonden wilden we ook niemand anders meer die onze foto’s maakt. Hans-Peter van Velthoven introduceer ik altijd als ‘de fotograaf van Muze, Stereophonics, Bløf en HEMELS.’ Klinkt zo leuk. En het is nog waar ook. Onze gedachte was dat de kleurvariatie in de verschillende projecten voor onrust op de website zou zorgen, dus hup; kleur eruit, prachtige website erin.

Blog #10 Taste of Colour
Een paar jaar later stond ik tijdens een van m’n lezingen te vertellen over het effect van kleur op onze gemoedstoestand. En wat bleek? In tijden van economische malaise heeft de mens behoefte aan kleur. De crisis had zijn intrede inmiddels gedaan en als je dan over kleur staat te vertellen kun je zelf natuurlijk niet achter blijven; onze 2 jaar-jonge site werd vervangen door een nieuwe site in kleur. Maar ook ons logo was grijs, overal was alle kleur uitgehaald, dus een hoop werk te doen. Nieuw logo, nieuwe fotografie en nieuwe website. Sindsdien is het een soort ongeschreven wet geworden dat we onze site en drukwerk elke 2 jaar kritisch bekijken. En vervangen.

Vanaf het begin hebben we lieve vriendin Juffrouw Jannie (website Juffrouw Jannie) die het selecteren van de site, de opmaak, de inhoud en de actualiteit bijhoudt. Letterlijk alles kunnen we bij haar over de heg gooien en zij zorgt dat het op tijd online staat. Ze helpt ons herinneren wanneer we teksten moeten aanleveren, schrijft ze zelf als wij daarvoor te druk zijn en vraagt ons om even mee te kijken voordat we online gaan. Heerlijk zo’n steun en toeverlaat.

Hans-Peter van Velthoven (website Hans-Peter) is verantwoordelijk voor onze fotografie en is daarnaast een waardevolle creatieve sparringpartner. Samen filosoferen in de auto, grappen maken tijdens de fotografie van interieurs, energie opdoen door het plezier dat je samen hebt en natuurlijk uren kunnen luisteren naar zijn bijzondere verhalen. Een dag op pad met hem is telkens weer een cadeautje.

Samen met deze fijne mensen en onze onbetaalbare achterban in de vorm van Mitchell – een voormalig stagiair van het grafisch lyceum Rotterdam die nu de kunstacademie doet om daarna meteen bij ons te komen werken 😉 – zijn we er weer volop mee bezig.

Peter zorgt dat we straks weer een stand hebben om trots op te zijn, Juffrouw Jannie heeft weer een mooie nieuwe site gereed gemaakt, HP was weer mee op pad om recente projecten vast te leggen en Mitchell heeft op basis van de nieuwe kleurkaart het logo aangepast en nieuw drukwerk gemaakt. Zelf ben ik hard bezig met het samenstellen van het nieuwe trendverhaal dus ja…

Oktober Woonmaand komt eraan; we hebben er veel zin in, zijn er bijna klaar voor, dus kom maar op!

Heb je vragen of suggesties voor specifieke thema’s die ik in dit blog kan behandelen? Schrijf ze in je reactie hieronder. En vergeet niet je te abonneren.

Dank je wel!

Informatie over de woonbeurs en wanneer de trendpresentatie wordt gegeven vind je hier: VT Woonbeurs 2015

Blog #10 Taste of Colour - VT Woonbeurs 2015

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.