5 Tips om je kerstboom dit jaar op originele wijze te versieren

Bol.com heeft me gevraagd dit jaar 10 kerstbomen te decoreren voor redacties van verschillende lifestyle magazines. Daarbij hebben we natuurlijk gekeken waarover deze magazines schrijven (beauty, fashion, reizen) en welke kersttrends we dit jaar hebben gesignaleerd. Door dit met elkaar te combineren zijn we op 10 totaal verschillende kerstboomdecoraties uitgekomen. Tips over hoe je hier thuis mee kunt omgaan delen we hier graag met je.

5 tips om je kerstboom te versieren

Tip 1. Een traditionele kerstboom blijft mooi. Maar zorg bijvoorbeeld elk jaar weer voor een frisse look door iets nieuws toe te voegen. Qua kleuren moet je vooral denken aan rood, groen en zilver. Stem de andere decoraties daarop af. Je kent vast wel het leuke rood/witte volkswagenbusje met de kerstboom op het dak.

Hang er daarvan een paar in de boom. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Als je geen rode speelgoedautootjes in huis hebt gebruik je een paar oude autootjes die je rood spuit en waarop je wat mini kerstboompjes vastbindt met rood-wit bindtouw voor rollades. Maak zelfgebakken koekjes in de vorm van sneeuwpopjes en hang die ook met rood/wit lint op. Gegarandeerd dat deze traditionele boom in de smaak valt.

Tip 2. Een witte kerstboom doet het ook erg goed. Je kunt dit combineren met grijstinten en houten accessoires zodat je boom een hele natuurlijke, stoere uitstraling heeft. Alsof hij zo uit het bos komt.

Denk daarbij aan matte ballen in wit en grijs en hang hier bijvoorbeeld zelfgebakken wafels tussen. Die zijn niet alleen heel decoratief en eenvoudig te maken met deze leuke machine, ze smaken ook nog eens heel lekker. De heerlijke geur zorgt dat je huis meteen in kerstsfeer is 😉

Tip 3. Wil je een boom met een luxe uitstraling? Kies dan voor decoraties in warme metallic tinten als goud, messing en brons en vul dit eventueel aan met zwart en witte decoratiesZwart-witte ballen aan een gouden lintje bijvoorbeeld.

En doe dan ook deze poster meteen in een mooie zwarte lijst. Maak een stilleven samen met een paar eenvoudige witte kaarsen en gouden kandelaars en je hebt binnen no-time een rijke kerstsfeer in huis.

Tip 4. Voor een meer romantische sfeer zoeken we het dit jaar in de diepe warme en donkere tinten als nachtblauw en zeegroen. Ballen in matte tinten om ze nog intenser van kleur te laten zijn.
Je kunt dit heel mooi combineren met kunstrozen in roze en bessentakken voor een diep rood accent en je hebt een boom met een unieke uitstraling. Voor een subtiele glinstering zijn bronzen ballen heel mooi of probeer eens deze in marsala.
Als je creatief aan de slag wilt gaan beschilder je de ballen met bloemenmotieven. Laat je daarbij gerust inspireren door boeketschilderijen van oude meesters en decoraties als ornamenten. De sierlijke krullen maken het klassiek met een twist.

Tip 5. Tot slot kun je natuurlijk ook een hele eigen draai aan je boom geven. Zo decoreren wij dit jaar 1 boom in superheldenthema.
opdracht-bol-com-taste-of-colour-boom-3Met mokken, sokken, sleutelhangers, knuffels, speelpoppetjes, stirpboekjes en maskertjes binnen dit thema komen we op de kleuren geel rood en blauw uit. Zelfs de ballen en kerstboomverlichting hebben we hierop aangepast zodat een bont en kleurrijk geheel ontstaat wat weliswaar niet het eerste thema is wat je zou bedenken, maar zeker wel heel origineel en aansprekend. En als superhelden iets teveel van het goede is kun je natuurlijk ook aan een bakthema denken waarbij je zelf gebakken koekjes met bakvormpjes combineert en zilveren ballen met sneeuw bespoten alsof ze met meel bestoven zijn. Als je de koekjes met rode lintjes in de bomen hangt kun je het aanvullen met ballen in wit, zilver en rood en krijg je een origineel thema in kerstsfeer.

Je ziet, met een beetje inbeeldingsvermogen en creativiteit zijn de mogelijkheden onbegrensd. En als je niet kunt kiezen… Dan kun je altijd nog voor 2 of meer kleine boompjes gaan met elk een eigen thema 😉

 

We wensen je hele gezellige feestdagen en veel succes met het in kerstsfeer brengen van je huis.

Gaby Fecken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.