En toen dacht ik; ‘Ik heb je nodig’

Eind december is altijd zo’n moment van bezinning en goede voornemens, ook bij mij. Het ene jaar neem ik me voor om meer te lezen, het andere jaar ga ik voor persoonlijke groei (is trouwens niet per definitie de tegenbeweging van ‘afvallen’) of meer persoonlijk contact met mijn directe omgeving; dit jaar wil ik vooral even met je stilstaan bij mijn 2016.

Het heeft me heel veel gebracht. Op zakelijk vlak heb ik de opleiding tot trendwatcher afgerond, heb ik bij directies van mooie bedrijven aan tafel gezeten, kan ik gerenommeerde bedrijven aan m’n portfolio toevoegen, hebben we prachtige interieuropdrachten gerealiseerd waarbij de bedrijfsgym en relaxruimte voor OTRAVO toch wel de meest bijzonder is en heb ik als kers op de taart een trendlezing in pakhuis De Zwijger* mogen geven, een podium waar ik zelf trendwatchers heb zien en horen spreken. Dankjewel Trendacademy Rozenbrood voor deze kans. Allemaal zaken die aan de bovenkant van de lat van mijn ambitieniveau lagen.

Ik heb gastcolleges gegeven bij verschillende opleidingen en recentelijk heb ik een pure stylingopdracht voor bol.com gerealiseerd; zaken waarmee ik niet actief bezig was maar die om de een of andere reden op mijn pad zijn gekomen. En die ik leuk vind om te doen.

Mijn privé-leven was hele andere koek

Ook op dit vlak heb ik heel veel geleerd. Door schade en schande soms, maar bottom line is dat ik mezelf meer mag, nee, móet laten zien – serieus, ik zou het zelf niet verzinnen want sjezus wat overvoer ik jullie op social media 😉 – maar dan gaat het natuurlijk over mijn real-life persoonlijke ik, de emotionele ‘ik’ op momenten dat het even niet zo lekker gaat. Ik moet meer vanuit emotie reageren dan vanuit ratio. En dat vind ik toch moeilijk! Ik kan goed open staan voor alles en iedereen om me heen, een luisterend oor zijn, redelijk, lief en sociaal zijn, maar ohwee als het over mij gaat en het dan echt dichtbij komt… Op dat vlak heb ik echt nog grote slagen te maken. En soms weet ik gewoon niet hoe.

En door fulltime ondernemerschap met de intensieve studie tot trendwatcher te combineren heb ik op privé vlak behoorlijk wat weekenden en avonden door moeten pakken waardoor ik op het gebied van FOMO (Fear Of Missing Out) veel heb geleerd. Mijn partner in crime Peter heeft de ballen opgevangen die ik links en rechts liet vallen. Ik wilde dit, dus het moest gewoon even en dankzij hem kon dat ook. Dankbaarheid voor die ruimte wisselden zich af met schuldgevoel door gebrek aan aandacht geven aan m’n gezin.

En ja, als je dan ook nog initiatieven opzet als Uitgestelde Koffie ’t Gooi omdat ik nou eenmaal een groot sociaal hart heb en stilzitten voor mij soms geen optie is, dan kun je je voorstellen dat dat af en toe op weerstand stuit terwijl ik voel dat ik dit gewoon móet doen. Linksom of rechtsom vind ik een weg.

En wat nu dan?

De balans voor 2016 opmakend en vooruitkijkend naar 2017 heb ik nieuwe doelen en ambities en nog genoeg om over na te denken, maar in hoofdlijnen is dit wat ik nu wil:

  • Meer werk als trendwatcher. Onderzoek doen, trendboeken maken, workshops geven, trendlezingen geven en blogs schrijven over wat me bezighoudt. Interim-opdrachten en consultancy.
  • Efficiënter en slimmer werken. Meer werken is niet nodig want ik kan winst behalen met efficiency. Slimmer werken door dingen te doen die effect hebben.
  • Mezelf meer laten zien en minder bescheiden zijn. Hoe ik dit ga doen moet ik echt nog leren want ik ga hierbij echt af op de signalen die ik veelvuldig uit m’n omgeving krijg, maar wees gewaarschuwd 😉 !

En deze 3 punten komen samen in wat ik nu ga doen…

Ik ga je direct en concreet om hulp vragen. Om meer werk als trendwatcher te kunnen doen moeten meer mensen ervan op de hoogte zijn dat dat is wat ik doe. En ik ben er goed in. (Hoppa, weg met die bescheidenheid!)

Nee maar echt, ik ben er goed in. Dat zeg ik oprecht en vol overtuiging. Als je contacten of bedrijven hebt die mogelijk iets voor me kunnen betekenen, of beter gezegd, waarvoor ik iets kan betekenen, dan word ik graag in contact gebracht en kan ik ze laten zien wat ik kan bijdragen. Als je daarvoor zelf eerst meer achtergrondinformatie van me nodig hebt kan ik je vragen in een persoonlijk gesprek beantwoorden. Lief als je daarvoor de tijd wilt nemen. Ik sta ervoor open om hierover een afspraak met je te maken.

Het volgende dat je voor me kunt doen is ook belangrijk en waardevol bij deze groei; abonneer je op m’n nieuwsbrief door je emailadres in te vullen bij het blokje ‘Schrijf je hier in’. Zo word je op elke nieuwe blog geattendeerd en heus, meer dan 2 per maand zullen het er écht niet zijn. Ik zorg voor leuke content, jij helpt me bij het realiseren van m’n ambities. Daarvoor ben ik je extreem dankbaar. Vooral ook als je deze blog voor me wilt delen op je eigen social media. (ja, ja, ik vraag iets voor mezelf en ik stel me kwetsbaar op, moeilijk, moeilijk).

[sbscrbr_form]

Zo werk ik namelijk slimmer en efficiënter. Met hetzelfde werk een groter bereik hebben is toch slim?! Er zit namelijk best veel tijd en werk in het schrijven van een blog. En ja, ik vind het leuk om te doen, dat is 1, maar het is natuurlijk veel leuker als deze blog door meer mensen wordt gelezen dan door minder. Dus nogmaals, mijn dank is groot als je me hierbij helpt.

Ik vind het moeilijk om dit ronduit met je te delen en te vragen. Mijn hersens draaien door. Ik ben een vrouw. Ik vraag me af wat je nu van me denkt. Is het een zwakte om hulp in te schakelen om verder te komen? Nee toch? Het is een teken van sterkte om je kwetsbaar op te stellen. Dus hier sta ik, voor jou, in al m’n oprechte eerlijkheid en ik vraag je of je dit voor me wilt doen?

Ik zei toch dat ik dacht; ik heb je nodig?!…

(Mijn dankbaarheid gaat uit naar hen die weten dat ze er dit jaar voor me waren, naar hen die me dit jaar deze inzichten hebben gegeven en naar hen met wie ik het afgelopen jaar heb gelachen, gehuild, geleerd en geleefd.)

En een eervolle vermelding voor Susanne Van de Pas van Adwell, die me tijdens een brainstormsessie samen met haar partner Gideon Attwell heeft geïnspireerd tot het schrijven van deze specifieke blog.

Fijne feestdagen,

Gaby

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.