Zomerblog

Op de valreep voor de zomervakantie nog even een blog om je een fijne vakantie te wensen en je wat laatste reistips mee te geven; want niks is zo lekker als goed voorbereid op pad te gaan en lekker te ontspannen vanaf het moment dat je thuis vertrekt.

DE VOORBEREIDING BEGINT BIJ MIJ PAS DE DAG VOOR VERTREK

Zelf ben ik eerlijk gezegd niet van de lange voorbereidingstijd; sterker nog, als mijn partner geen reisbestemmingen zou uitzoeken en boeken ben ik bang dat ik nooit ergens zou komen. Dus ‘YAY’ voor hem. Nou heb ik toevallig onze accommodatie voor de komende weken wél zelf gevonden, maar dat komt vermoedelijk omdat ik het struinen op Airbnb stukken aangenamer vind dan onpersoonlijke appartementen- of vakantiewoningsites te bekijken.

TRADITIES & CARTRASH; WE LOVE IT!

Als we met de auto op vakantie gaan is mijn moeder altijd zo lief ons gezin van een tas vol cadeautjes en catering te voorzien. Duitse gehaktballetjes, gekookte eitjes en broodjes met komkommer en Oude Huizer (kaas van de markt). En cadeautjes waarop staat geschreven wanneer ze leuk zijn om te openen; ‘ Bij de Belgische grens (een zakje dropjes), tijdens de pauze (een frisbee of ander spelletje) en zo komen we met veel plezier (en afval) aan op de plaats van bestemming. Wat dan ook superhandig is, is het cadeautje dat ik deze week door cartrash.com kreeg toegestuurd. Tijdens ons bezoek aan de Milaan Design Week afgelopen april hebben we deze enthousiaste mannen ontmoet. Ze hebben een mooi design afvalsysteem voor in de auto (boot of caravan) ontwikkeld dat is afgewerkt met stof van het bekende stoffenhuis Kvadrat en dat de Pure Ocean Foundation een warm hart toedraagt. Deze stichting maakt het zich tot taak de plastic soep in de oceanen op te ruimen om zo vissen en koraal van een schonere leefomgeving te voorzien. Je kunt ‘m eenvoudig bevestigen aan de hoofdsteun van de voorstoelen zodat het publiek op de achterbank een eigen afvalemmertje heeft maar je kunt ‘m ook bevestigen aan je dashboard. Heel praktisch voor onderweg en de afvalzakjes kun je eenvoudig verwisselen en weggooien bij je volgende stop. Superhandig! #MUSTHAVE #CARTRASH.com (bestellen kan hier; en sinds deze week ook via bol.com)

Vakantietips

ONDERWEG HEERLIJK MEEZINGEN; DAN ZIJN WE INEENS 200 KM VERDER

Wat ook super belangrijk is, is De Playlist. Op Spotify heb ik de lijst ‘Rijden’ aangemaakt voor onderweg (hier te beluisteren) en Prince (op spotify te herkennen aan het paarse hartje) gaat mee voor als ik m’n oortjes in heb tijdens een uurtje aan het strand; heerlijk. Ik heb toevallig net ook een nieuw boek over Prince gekregen dat in m’n koffer meegaat. ‘The Most Beautyful’, (Lees hier de recensie) geschreven door z’n eerste vrouw Mayte Garcia, z’n muze en de moeder van z’n enige kind. Op dit moment alleen nog in het engels leverbaar.

MET DEZE BOEKENLIJST KAN IK BETER 3 WEKEN IN BED BLIJVEN LIGGEN

Van een vriendinnetje kreeg ik de leestip ‘Homo Deus’ waarin Yuval Noah Harari de geschiedenig van de toekomst belicht. (Recensie) Over de tweesplitsing tussen mensen die wel meebewegen op weg naar de singulariteit en mensen die daar angstig voor zijn. De volgende uitdaging zie ik in deze dikke pil waar een ander vriend me op attendeerde; ‘Max, Mischa & het Tet-offensief’ van Johan Harstad. Een boek van ruim 1.100 pagina’s wat je blijkbaar niet meer weg kunt leggen. (Recensie) Oh mijn arme reisgenoten…

Vakantietips

SLENTEREND DE STAD ONTDEKKEN; TIME TO MOMO

De boekjes waarvan ik werkelijk fan ben zijn die van de ‘Time to momo’ citytrips. Zo jammer dat er geen Porto- editie is. Nóg geen Porto-editie. Want ik begrijp dat Porto een populaire reisbestemming is en daarom verwacht ik eigenlijk dat een eigen boekje niet lang meer kan uitblijven. Misschien dat ik de komende weken zelf alvast wat tips bij elkaar kan struinen, dan zal ik niet nalaten die met je te delen. De Stockholm, Kopenhagen, Barcelona en andere edities maken in elk geval dat je graag wandelend en fietsend deze steden ontdekt, of het nou een zonnige dag is of stortregent; ze weten je precies bij de bijzondere lokale plekjes te brengen die je anders nooit had gevonden. Wij gaan op die manier de stad Porto ontdekken. Te voet, fietsend, met de metro en misschien een paar dagen een auto hurend om de wijdere omgeving te ontdekken. Who knows…

EEN DAG AAN HET STRAND WANT ANDERS KOMT DAT BOEK NOOIT UIT

Wat ik deze week ook tegenkwam was dit; Elastiekie. (Hier te bestellen) Het ziet er natuurlijk gewoon leuk uit maar eigenlijk is ’t ook heerlijk prettig als je wel van zonnebaden houdt maar niet van de wind die alles steeds overhoop waait zoals je handdoek. En hoe prakisch als je daar dan meteen je zonnebril, zonnebrand en dat dikke boek onder kunt klemmen. #MUSTHAVE #NUMMER2 wat mij betreft.

Vakantietips

Ik hoop dat je wat hebt aan deze persoonlijke vakantietips en wens je een fijne zomer. Even lekker je hoofd leeg maken zodat er weer ruimte ontstaat voor nieuwe plannen. Bij mij begint het in elk geval alweer te borrelen…
a9h1g.gif

4 antwoorden
  • Taste of Colour
   Taste of Colour zegt:

   Hey Time to momo,

   Dát is goed nieuws! Als jullie nog tips kunnen gebruiken voor online-content; ik ben er een paar weken en zie heel veel leuks. Wie weet kom ik iets tegen dat jullie nog niet hebben ontdekt. Ik post eea op Insta met #timetomomoporto.

   Ik verheug me op jullie uitgave;-) Dank voor jullie reactie.

   Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Porto”, but it turned out that it wasn’t available. When I mentioned this in my holiday blog (read here) I received a response from the publisher that it would be published soon. How stonking was it that […]

 2. […] Time to momo Porto maar dat bleek er niet te zijn. Toen ik dat in m’n vakantieblog aanhaalde (lees hier) kreeg ik een reactie van de uitgeverij dat dat niet lang meer zou duren. Hoe tof was het dan ook […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.