kersttrends 2017

Kersttrends 2017

Elk jaar komt daar weer die vraag; wat zijn de kersttrends voor dit jaar?!

Ik deel ze hier graag met je;

1. Keep it simple 

En dan bedoel ik niet perse dat je alle bestaande decoraties hergebruikt zonder na te denken. Zeker niet. Kies voor eenvoud. 1 kleur, 1 thema. Wit doet het erg goed dit jaar, gecombineerd met zwart of groen en wat goud of messing voor de glinstering. Binnen 1 kleur is het wel leuk om met verschillende structuren te werken om het niet saai te maken.

2. Nature calls

Niet alle decoraties hoeven gekocht te worden. Neem een stanleymes mee tijdens je volgende boswandeling (of shop in je eigen tuin) en snij wat lange takken van naaldbomen af. Poets thuis je vazen mooi op en zet in elke vaas een tak in wat water. Kaarsen of papieren kerststerren erbij en klaar is je kerstsfeer zonder boom.

3. De minimalistische kerstkrans

Terug van weggeweest; kerstkranzen. Jaren geleden had ik een cadeauwinkel en maakte ik dennekranzen met sierappeltjes en kaneelstokjes bij de vleet. Niet aan te slepen. Daarna werden het kranzen met sterren van zoutdeeg, linten of lichtjes en toen jaren niks. Maar nu doet de minimalistische kerstkrans weer voorzichtig zijn intrede in huis. Wat ijzerdraad en eucalyptustakjes, het hoeft niet eens helemaal rondom. Touwtje om op te hangen en evt een kaarshoudertje. Mooi door eenvoud.

Kleurless | Kies je voor kleur, zwak het dan af, hou je in. Dit jaar is niet het jaar van de hysterische kleurenmixen. Ga je voor traditioneel rood met groen, tem dan de roodtinten, ga voor donkerder.

Knibbel, knabbel, knutsel | decoraties zelf maken past helemaal bij bovengenoemde trends. Of je nou met papier en karton sterren maakt of met takken en hout uit de natuur aan de slag gaat, zorg voor goed knutselgereedschap als touw (jute), ijzerdraad, kniptangetjes, een lijmpistool en -patronen en je bent klaar om aan de slag te gaan. Evt wat sneeuw- of goudspray om het af te maken en je bent helemaal klaar voor kerst 2017.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.