Christine Boland

Christine Boland prikkelt met ‘Mixed Realities’

Als je denkt dat Trendforecasting iets is dat op gezette tijden in het jaar plaatsvindt heb je het mis; het is een on-going process. Het verzamelen, absorberen, ordenen, maken van verhalen en visualisaties is een continue proces dat (gelukkig😉) nooit ophoudt.

Was ik woensdagmiddag aanwezig bij de Milan After Party met uitgever Mary Hessing van het kleurrijke designmagazine WOTH (staat voor WOnderfulTHings), zo is het komende dinsdag de beurt aan Christine Boland en Els van Niekerk die hun forecasts voor herfst/winter 2019/2020 met ons delen in Pakhuis De Zwijger*.

Op bezoek bij vakcollega’s

Waarom ik als trendwatcher andere vakcollega’s bezoek? Goeie vraag. Voordat ik als zodanig actief was ging ik als interieur designer met enige regelmaat naar de lezingen van Lidewij Edelkoort. Zij is en blijft voor mij de Moeder aller trendwatchers en een groot voorbeeld. Li heeft een sterke signatuur en blijft op een heel hoog abstractieniveau met haar presentaties. Ik hou daarvan, vindt het beeld dat ze maakt en gebruikt prachtig en dat tezamen met haar droge humor maken het keer op keer een feestje om te bezoeken. Ook trendwatchers inspireren en prikkelen elkaar onderling. Het is een kleine wereld van inclusiviteit, delen en gezamenlijkheid.

Tijdens mijn verdiepende opleiding Trendwatching bij Trendacademy Rozenbrood moesten we ons 1 van de eerste weken verdiepen in een breed scala aan prominente en minder prominente trendwatchers, want ja; we zijn met velen. En er is veel variatie te vinden. De een houdt het heel economisch (Adjied Bakas bijvoorbeeld), de ander is geschikt voor lange termijn trajecten op overheidsgebied en ik ben bijvoorbeeld weer zeer geschikt voor concrete trajecten bij bedrijven die producten of diensten willen ontwikkelen op basis van trendforecasts. Dat komt mede doordat ik oorspronkelijk een HBO marketing opleiding heb gedaan en ik het daarnaast heel prettig vindt om resultaatgericht te werken. Waar de meeste forecasters ophouden begin ik eigenlijk pas. Hands-on meewerken aan en denken in de vertaling van die abstracte input en content waaruit trendboeken veelal bestaan. Concretiseren naar producten en diensten. En dat gaat nog verder.

Christine Boland prikkelt

Iemand die ook heerlijk concreet en duidelijk is en lezingen doorspekt met mooie voorbeelden geeft is Christine Boland. Duidelijke taal en duidelijke voorbeelden terwijl ze inspiratie haalt vanuit muziekvideo’s tot exposities wereldwijd; heel aangenaam om naar te kijken en luisteren. Bovendien is Christine ook 1 van de makers van de Trendrede die jaarlijks in januari wordt uitgebracht. Ook zij speelt niet alleen met beeld, maar ook met taal en geluid.

Next stop

De komende lezing geeft ze samen met Els van Niekerk (die samen met Liesbeth Oltmans trendforecastbureau Oltmans van Niekerk) vormt). Els ken ik nog niet persoonlijk dus dat is een interessante toevoeging en introductie. Els spreekt in haar presentatie ‘Alternative Futures’ over de macrotrends die veranderingen zullen aansturen en van invloed zullen zijn op consumentenbehoefte en productontwikkeling in 2020 terwijl Christine met ‘Mixed Realities’ de focus legt op fashion, design en lifestyle voor herfst/winter 19/20.

Het belooft weer een prikkelende middag te worden in Pakhuis De Zwijger*; iets wat organisatiebureau Appletizer goed is toevertrouwd. Ben je nieuwsgierig geworden en kom je zelf graag een keer naar een dergelijke lezing? Misschien dat er nog kaarten voor 22 mei beschikbaar zijn. Informatie daarover vindt je hier; (appletizer.nl/en/seminars/trend-seminar-christine-boland-els-van-niekerk). Of mail suze@appletizer.nl.

Over Gaby

Gaby van Gestel is lifestyle trenwatcher met een focus op design, fashion & food. In opdracht van multinationals maakt zij trendboeken en is zij in te zetten bij interim-trajecten op gebied van trendimplementatie. De implementatie kan versterkt worden met workshops, interne presentaties, video’s, inspiratielab’s en showrooms, standontwerp en lezingen. Interesse? Vragen? Of behoefte aan meer informatie? Bel 06 220 300 49 of mail info@gabyvangestel.com

Gaby schrijft een vaste trendcolumn voor Gooische TamTam.

Beeldcredits: Appletizer

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.