Evenementen

Design & Schoonheid | Agenda met Nieuwe én Bekende evenementen

Wie van Design en Schoonheid houdt, kan de komende periode naar hartenlust door Nederland reizen om alles bij te wonen. We geven je een opsomming van persoonlijke favorieten en begonnen zelf met de perslancering van Masterly The Hague.

MASTERLY THE HAGUE – Oude & Nieuwe Meesters in harmonie

(Foto blauwe vaas: Royal Leerdam Crystal)

Den Haag heeft een rijke collectie paleizen en statige gebouwen en 2 liefhebbers die het publiek graag trakteren op een nieuw, jaarlijks terugkerend evenement waarbij oude en nieuwe meesters in harmonie samenwerken. Nicole Uniquole (curator) heeft ruime ervaring met tentoonstellingen als Dutch Design – Huis van Oranje, Royal Showpieces in Paleis het Loo en Masterly – The Dutch in Milano in het prachtige Palazzo Francesco Turati. Willem Jan Hoogsteder is kenner van Hollandse en Vlaamse Meesters uit de 17Eeuw. Nicole selecteerde een Oude Meester voor elke designer die deelneemt aan dit event, die zich hierdoor op zijn of haar beurt heeft laten inspireren tot een nieuw Nederlandse ontwerp. Het resultaat van deze sterke combinaties is nog t/m zondag 23 september 2018 te bewonderen in de historische panden aan de Vijverberg 14-15-16 in Den Haag. Wat Masterly The Hague zo bijzonder maakt is de combinatie van de verschillende kamers, kunst, haute couture van Victor & Rolf en Jan Taminiau, sieraden, serviesgoed, meubels, wandkleden van Milla Novo, meters hoge bloemen van Linda Nieuwstad, glaswerk en meer. Masterly The Hague zal voortaan elk jaar rond Prinsjesdag het culturele seizoen in Den Haag openen.

Link: Masterlythehague.com
Locatie: Den Haag | Lange Vijverberg 14-15-16
Dagelijks open: 11-18 uur
Datum: 20 t/m 23 september 2018

UNSEEN AMSTERDAM – Nieuwe Fotografie in ontwikkeling

Is moderne fotografie meer je ding, zorg dan dat je dit weekend in Amsterdam bent voor Unseen Amsterdam. Deze 7e editie van dit internationale platform voor nieuwe fotografie biedt liefhebbers, professionals en kunstenaars een gevarieerd programma aan sprekers, tentoonstellingen, een boekenmarkt en On-site Projects, een City programma en meer. Op zaterdag 22 september opent een selectie galeries en instellingen hun deuren van 20.00-22.00 uur voor exclusieve avondbezoeken. In het City Programme, dat Unseen Amsterdam buiten het Westergasterrein presenteert, worden met uitdagende tentoonstellingen de grenzen van de fotografie op onverwachte en uitdagende manier opgezocht.

Link:  Unseenamsterdam.com
Locatie: Amsterdam  | Westergasfabriek
Datum: 21 t/m 23 september 2018

SPACE – Daan Roosegaarde ruimt op

Iemand die ook van schoonheid houdt en aan schoonheid bijdraagt is kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. Met schoonheid doelt hij in deze context echter meer op schoonheid van luchtkwaliteit, omgeving en toekomst. Bekende en bekroonde projecten zijn ‘Waterlicht’, ‘Smog Free Project’ en ‘Icoon Afsluitdijk’. Met Space Waste Lab vestigt Daan Roosegaarde de aandacht op de ruim 29.000 objecten die op dit moment rondzweven in de ruimte; Space Junk. Afgebroken stukjes van satellieten of raketten. Door in botsing te komen met huidige satellieten kunnen deze objecten nog meer ruimte afval veroorzaken en op die manier onze digitale communicatie verstoren. Met Space Waste Lab slaat Daan Roosegaarde wederom een lange termijn weg in waarbij een nieuw perspectief op ruimteafval zal worden gecreëerd. Aan dit levend laboratorium werken ruimte experts mee van ESA, NASA, studenten maar ook bezoekers. Fase één begint in de buitenlucht na zonsondergang met een bijzondere installatie voorzien van LED’s en real-time tracking information. Deze is gratis toegankelijk. Astronaut André Kuipers levert ook een bijdrage en neemt deel aan de collegetour tijdens het Weekend van de Wetenschap (6 oktober).

Link: Kaf.nl/expo/space-waste-lab
Locatie: KAF – Kunstlinie Almere Flevoland| Almere Esplanade 10
Datum: 5 oktober 2018 t/m 19 januari 2019

BIG ART – Uit de (Grote) Kunst ín de Bijlmer Bajes

Curator Anne van der Zwaag is voor velen bekend door Object Rotterdam; de jaarlijks terugkerende designbeurs. Nu heeft ze moderne kunstenaars en designers bereid gevonden om met elkaar de Bijlmer Bajes 4 dagen tot een groots kunstwalhalla om te toveren. De omgeving zelf is al indrukwekkend, laat staan als deze met XL kunstobjecten worden gevuld. Het wordt een unieke mix aan monumentale schilderijen, sculpturen, foto’s en installaties door zowel gevestigde namen als aanstormend talent. Wat wordt getoond is tevens te koop. Ik kan niet wachten!

Link: Bigart.nu
Locatie: Amsterdam | Bijlmer bajes H.J.E. Wenckebachweg 48
Dagelijks open: 11-19 uur
Datum: 11 tot 14 oktober 2018

DUTCH DESIGN WEEK 

Niet nieuw, maar absoluut vernieuwend is Dutch Design Week 2018. Robotisering, Technolische ontwikkelingen, De Mens, voedsel, circulaire processen; er is zoveel te ontdekken, te onderzoeken en te bekijken dat 1 dag Dutch Design Week echt te kort is. Standaard op mijn lijstje staan de Graduation Show van de Design Academy en de nieuwste gebieden, liefst aangevuld met een diner in expositierestaurant De Kazerne maar om volledig te zijn en ze allemaal te noemen; Strijp T+R / Strijp-S / Centraal / Centrum / Sectie-C / Campina / Hallenweg / Plan-B.

Dat zeg ik; 1 dag is te weinig.

Het is een feest om al het jonge talent te ontdekken, nieuwe concepten te zien, verhalen te horen en ondertussen te genieten van de energie die de stad Eindhoven deze week geeft. Voor wie nog nooit is geweest zeg ik; ‘Just go’. En voor wie fan is zeg ik; ‘Bezoek de onbekende gebieden waar je niet eerder bent geweest.’ Laat je verrassen en geniet.

Link: ddw.nl
Locatie: Eindhoven  | Zie website voor verschillende locaties en openigstijden
Datum: 20 t/m 28 oktober 2018

————

Ik ben benieuwd wat je aanspreekt in deze lijst met tips en events en waar we elkaar mogelijk ontmoeten. Laat je een berichtje achter onder deze blog?
Voel je vooral ook vrij om hem te delen; stel ik erg op prijs. Veel plezier!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.