VT Wonen & Designbeurs 2018 | Nog te zien t/m zondag 7 oktober!

Dinsdagochtend heb ik direct een bezoek gebracht aan de VT Wonen & Designbeurs om de leukste high-lights voor jullie te ontdekken. Wat fijn is, is de sfeer in de paden en horeca-terrassen; felle kleuren in strepen en vlakken wisselen elkaar af en ook de gastvrouwen van het VT Wonen-beursteam passen helemaal in het plaatje. Leuk gedaan en goed uitgevoerd.

DE WOONHUIZEN

De woonhuizen van de Sanoma-woonbladen. Wat kan ik zeggen?… Laat ik beginnen met het Eigen Huis & Interieur huis; ronde vormen, ruim van opzet en een minimalistische keuken. Je kunt niet elk jaar spectaculair zijn maar dit was toch wel een tikkeltje ‘gewoon’. Want dit hebben we allemaal al eerder gezien. Waar is alle kleur?! Voor mij is EH&I het blad met de vernieuwing maar die heb ik dit jaar gemist.

Stijlvol Wonen heeft de rol van luxer wonen overgenomen door te werken met warme kleuren, luxe materialen als natuursteen en speelse doorkijkjes. De prachtige wandkleden van Milla Novo die de entree en slaapkamer verrijken (vorig jaar gespot tijdens m’n trendlezingen in het Woontheater en nu hangt haar werk hier) met een rijke look. Wat mij betreft het mooiste huis van de bladen.

Wat er met VT Wonen is gebeurd weet ik echt niet, maar het lijkt of de redactie van Ariadne At Home en VT Wonen dezelfde zijn geworden. Brocante, grootmoeders meubels met een nieuw, zelf aangebracht verflaagje, bessentakjes en papieren bloemen die glazen flessen opleuken; de teleurstelling was zelfs hoorbaar onder de bezoekers die ook vandaag al in grote getalen op de beurs afkwamen. Het hadden net zo goed 2 woonhuizen van verfleveranciers kunnen zijn maar dan deed Flexa het wel een stuk moderner. Afgelopen maand was op social media de kleur voor het jaar 2019 al bekend gemaakt; Spiced Honey en qua presentatie hadden ze deze kleur heel mooi gecombineerd op de nu zo populaire Memphis manier door met grafische kleurvlakken te werken, afgewisseld met hoge togen.

NIEUW & NOEMENSWAARDIG

H&M stond voor het eerst met hun Home-collectie op de beurs. Deze collectie, die momenteel in 8 winkels en online verkocht wordt, is veelal gemaakt met biologisch katoen voor handdoeken en beddengoed. H&M probeert z’n fast-fashion imago af te schudden en dit heeft natuurlijk ook z’n invloed op andere productlijnen binnen het assortiment.

Kleur was er gelukkig ook. Een verfrissende stand die eigenlijk beter op z’n plaats was geweest in de designhal (Hal 10) was die van Thomas Eurlings (Hal 11). Met een totaal andere collectie dan hij onlangs tijdens Masterly The Hague liet zien stond hij hier oa met zijn prachtige gekleurde glazen hexagon tafeltjes en behang voor NLXL. Een creatieve verademing!

Karwei is steengoed. En blijft dat. Als je hun stand op loopt heb je geen idee dat je bij een bouwmarkt op bezoek bent. De accessoires en styling zijn goed, de kleuren actueel en ze creëren fijne hoekjes en speelse nisjes. Dat ze ook aan rechtstreekse verkoop doen hoeft van mij persoonlijk niet maar de styling klopt.

De stand die ik het meest aansprekend vond was een conceptuele stand waarbij je direct doorhad welk product verkocht werd. De stand van Floorify gaat over PVC vloeren en wordt door mij genomineerd tot beste stand van dit jaar. De rest van de nisjes was steeds in 1 kleur uitgevoerd en het palet waarin dat was gedaan was goed bedacht op basis van de beurs in Milaan afgelopen april. Als je naar de site gaat blijft de herkenning doordat het kleurgebruik hier is doorgevoerd. Well done!

TIJDLOOS DESIGN

Waar we van de Sanoma Woonhuizen altijd verwachten dat ze ons verrassen en inspireren is er een grote behoefte aan tijdloos design omdat we onze huizen graag duurzamer inrichten. Dergelijke merken horen thuis in de designhal, die aan deze behoefte tegemoet komen. Een mooi voorbeeld hiervan is te vinden op de stand die tot stand is gekomen door de samenwerking tussen Bulthaup (keukens), Gaggenau (keukenapperatuur) en Occhio (verlichting). Mooi door eenvoud, sterk neergezet en ingetogen klasse. Laat vooral even demonstreren welke mogelijkheden de lampen allemaal bieden; dan ben je verkocht.

Internationale allure en tijdloos design zijn dit jaar weinig te zien op VT Wonen & Designbeurs maar heb je zin om inspiratie op te doen voor trendy accessoires en niet met lege handen naar huis te gaan; dan ben je hier aan het juiste adres.

VT Wonen & Designbeurs is dagelijks open vanaf 10 uur in RAI Amsterdam. Kijk voor actuele openingstijden en info hier; VT Wonen & Designbeurs

——

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.